Menu

Proto - okretna firma

Proto je osnovan 2013. godine. Tim zaposlenih je sastavljen od ljudi koji su već imali decenijsko iskustvo u oblastima od štampe i firmopisa do konstruisanja štandova, produkcije umetničkih izložbi i podrške u advertajzingu.  Pojačan mladim snagama, Proto izrasta u firmu koja obuhvata veoma široku lepezu poslova koji se kreću od poslova usluga u oblasti reklamiranja do produkcije umetničkih izložbi i događaja u prostoru.

Proizvodi i usluge

Na pitanje koje nam često postavljaju oni koji nas nisu dovoljno upoznali: „Čime se vi u stvari bavite?” teško možemo da odgovimo jednostavno i ukratko, jer se radi o spletu proizvoda i usluga koji su specifični i custom-made.

Proto konstruiše  objekte u prostoru koji čine scenografiju, koja služi kao efikasan način reklamiranja uz razne događaje: festivale, koncerte i sajmove. Fokus nam je na najjednostavnijoj realizaciji zamišljene ideje. Ovakve scenografije možete pogledati na stranici o reklamnim scenografijama.

Nama najzanimljiviji, a ponekad i najzahtevniji zadaci su iz oblasti produkcije umetničkih i drugih izložbi. Neočekivani zahtevi su nam izazov i pomažu nam da razbiju ponekad jednolične zahteve komercijalnog tržišta. Učestvavli smo kao izvođači radova na mnogim izložbama u Srbiji, i u inostranstvu: Sloveniji, Austriji i Hrvatskoj. Više o tome na stranici o produkciji izložbi.

Specifičnost marketinškog delovanja u supermarketima, na sajmovima, koncertima, festivalima ili sportskim priredbama su tačke prodaje ili promocije (u marketinškoj terminologiji: point of sale-POS, point of pusrchase-POP). Izradom ovakvih struktura Proto se bavi od osnivanja, a u pitanju su raznorodni projekti. Pogledajte malo više o ovome.

Svetleće reklame (u širem smislu) deo su Protovog repertoara. Samostojeći svetleći objekti, svetleća slova i oblici, razne vrste totema, reklama na zidovima i krovovima jedna su od glavnih grana kojima se Proto bavi. Neke od radova možete videti na stranici o svetlećim reklamama.

Razni stalci, držači, magneti, privesci, info-table, signalizacija u objektima, plakete i slični „sitniji” objekti su samo deo reklamne galanterije koju dizajniramo i/ili pravimo. Neke primere možete videti na stranici o reklamnoj galanteriji.

Radionica

U našoj radionici, alati i mašine pod komandom uigranih majstora čine iskusan tim. Fuzija različitih tehnologija može da ispuni specifične zahteve. Ovde vam predstavljamo uobičajene tehnike kojima se Proto koristi.

CNC mašinu koristimo za sečenje i usecanje pločastih materijala kao što su alubond, foreks, klirit (pleksiglas), drvo, medijapan, šper. Više o CNC mašini

Laserska mašina za sečenje pločastih materijala upotrebljava se za isecanje i/ili graviranje.Više o Laseru

Za digitalnu štampu koristimo štampač Roland Versa art RE-640Više o Digitalnoj štampi

Kater je mašina koja iseca oblike od samolepljivih folija. Izuzetno korisna za brzo i kvalitetno brendiranje ili ukrašavanje. Više o kateru